L’IES Palau Ausit de Ripollet guanya el I Campionat ElectroCat amb el seu tricicle elèctric

Entrenament Electrocat

El tricicle elèctric que han construït els alumnes de l’institut Palau Ausit de Ripollet ha superat totes les proves de la primera edició del Campionat ElectroCat –que s’ha celebrat el 21 de juny- i ha guanyat front a l’Institut Castellarnau de Sabadell, l’Institut Pere Martell de Tarragona, el C.E.I.R. de Barcelona i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda. Aquest concurs d’innovació, en el que els participants havien de construir un prototip de tricicle elèctric, sobre una base motriu comuna l’han organitzat els ajuntaments de l’Eix Riera de Caldes i ha comptat amb el cofinançament del Servei d’Ocupació Català (SOC) i amb  la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d’automòbils de Sabadell i Comarca i les empreses Honda, Infranor-Mavilor, Tempel Group, BDTrans i Luchana Transports.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat vol incloure aquesta proposta en la formació especialitzada de vehicles de tracció elèctrica. Els alumnes han utilitzat l’horari lectiu per dissenyar el seu propi vehicle. El proper any es preveu que participin uns 20 centres de Formació Professional de tota Catalunya.

Aquest campionat és una de les actuacions innovadores que porten a terme els ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat, dins del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la Riera de Caldes i en el marc dels projectes Innovadors i Experimentals del SOC. La Plataforma s’integra en els projectes de desenvolupament de l’Eix de la Riera de Caldes, que vol impulsar  el sector empresarial de l’automoció elèctrica, donar suport a  noves línies de negoci dedicades a la mobilitat elèctrica i promoure el transport sostenible.

Deixa un comentari

El teu email no será publicat. Els camps marcats són obligatoreis